Świeżo. Sezonowo. Lokalnie.
PRZYSTAWKI
BURRATA Z POMIDORAMI MALINOWYMI GF
nduja, werbena cytrynowa
SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM GF
cukinia, suszone pomidory, dressing z kawiorem
TATAR WOŁOWY
ogórek małosolny, lubczyk
ŚLEDŹ GF
rydzowy sos tatarski, koper włoski, żółtko
POLSKIE SERY ZAGRODOWE GF, W
domowa konfitura
GRILLOWANE SZPARAGI GF, W
jajko poche, czosnek niedźwiedzi
OSCYPEK Z RABARBAREM GF, W
karmelizowane orzechy, sałatka ziołowa
KWIATY CUKINII W
jajko poche, czosnek niedźwiedzi kozi ser, morela, pomidor
ZUPY
KWAŚNICA GF
na wędzonej wieprzowinie z żeberkami
CHŁODNIK Z ZIELONEJ SAŁATY GF, W
wędzony twaróg, koperek
ZUPA SZCZAWIOWA W
puree ziemniaczane, kwaśna śmietana
GULASZ JAGNIĘCY
z fasolą i kolendrą
DANIA GŁÓWNE
KURCZAK KUKURYDZIANY GF
zielone warzywa, pieczarki, sos truflowy
JAGNIĘCINA
hałuski, młoda marchew
STEK RIB - EYE BLACK ANGUS 300 g
sezonowany 30 dni, szparagi w tempurze, sos holenderski
BURGER WOŁOWY
wołowina 100% Angus, marynowana kapusta, oscypek
GOLONKA CONFIT GF
musztarda Pezdówka, podhalański sos na piwie
PSTRĄG ŁOSOSIOWY
szparagi, kalafior, orzechy laskowe
POLICZEK WOŁOWY
tortellacci z borowikami, zielone warzywa
RĘCZNIE LEPIONE PIEROGI RUSKIE W
z bryndzą i kruszonką
RĘCZNIE LEPIONE PIEROGI
Z RYDZAMI W
pesto pietruszkowe
KOPYTKA FASZEROWANE KOZIM SEREM I TRUFLAMI W
sos maślany, zielony groszek
desery
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
LODY SZCZAWIOWE
kruszonka orzechowa, anielskie włosy
BEZA Z KREMEM I OWOCAMI
DLA NAJMŁODSZYCH GOŚCI
ROSÓŁ
domowa krajanka
ZUPA POMIDOROWA
domowa krajanka
NUGGETSY
z puree ziemniaczanym i mizerią
MAKARON
z sosem bolońskim
GF – danie bezglutenowe
W – danie wegetariańskie
V – danie wegańskie
Dla grup powyżej 7 osób doliczamy serwis kelnerski 10%.
Karta z alergenami dostępna jest u obsługi kelnerskiej.
Jeśli masz nietolerancję pokarmową, proszę poinformuj nas o tym przed złożeniem zamówienia. Chętnie przygotujemy specjalne dania dla wegan i alergików, jednak prosimy o wcześniejsze zgłoszenie takich informacji.