ZANURZ SIĘ
W KULINARNEJ KULTURZE PODHALA

Starannie wyselekcjonowane produkty od lokalnych dostawców, wyjątkowy wybór organicznych i biodynamicznych win, szczypta nowoczesności, dostatek tradycji, ogrom szczerości i bezmiar miłości – to nasz przepis na wymarzoną restaurację.

Szef kuchni wraz z zespołem prezentują autorski, kulinarny warsztat na najwyższym poziomie. Wszystkie dania przygotowują z największą pieczołowitością. Nasza obsługa traktuje każdego gościa indywidualnie i z ogromną uważnością. Wspólnie dbamy o to, żeby Twoja biesiada upłynęła w przyjemnej, niezobowiązującej atmosferze.

Mój tata zawsze powtarzał, że ludzie przyjeżdżali tutaj dlatego, że Zakopiańczyków cechowała gościnność. Pokazywali prawdziwe oblicze Tatr w uczciwy, najprostszy z możliwych sposobów – nie oszukiwali, zawsze byli sobą. I dlatego Podhale było regionem, gdzie każdy czuł się dobrze, komfortowo. Chciałbym, żeby te czasy wróciły. Dlatego nigdy nie podamy w Zakopiańskiej czegoś, co nam by nie smakowało i za co nie bylibyśmy odpowiedzialni.

Przyjdź i pozwól nam ugościć Cię zgodnie z tradycją.

Tomek Gut, Kasia Walinowicz i Zespół Zakopiańskiej. 

AUTORSKA KUCHNIA MICHAŁa PEZDY ZAGOŚCIŁA NA PODHALU

Nowy Szef Kuchni Zakopiańskiej doskonale interpretuje kulinarną sztukę regionu. W swojej mistrzowskiej wirtuozerii jest wierny idei slow food. Do każdej potrawy podchodzi z nieprawdopodobną dbałością. Konsekwentnie buduje świadomość kulinarną Polaków, wkładając w to całą swoją pasję, uczciwość, profesjonalizm i ciężką pracę.

Michał Pezda pochodzi ze Śląska, z Czańca. Gotuje od 15 roku życia. Pierwsze kroki w kuchni stawiał pod okiem mamy. To właśnie z domu wyniósł smak, szacunek do zawodu, produktu, regionalnych, tradycyjnych potraw i umiłowanie kuchni polskiej.

Zawodowe doświadczenia zdobywał na południu Polski. Swój kunszt i techniki kulinarne doskonalił w roli Sous Chefa u Sebastiana Olmy. Ambicja i chęć rozwoju zawodowego zaprowadziła go również na staż do gwiazdkowej restauracji City Social i do Corrigan’s Mayfair w Londynie. Pełnił rolę Szefa Kuchni w hotelu Natura Mazur, a przez ostatnie lata zachwycał smakiem wszystkich gości Restauracji Aruana w Hotelu Narvil.